preloader

Sistem Entegrasyonu Nedir ve Neden Önemlidir?

  • Anasayfa
  • Sistem Entegrasyonu Nedir ve Neden Önemlidir?
Sistem Entegrasyonu Nedir ve Neden Önemlidir?

Sistem Entegrasyonu Nedir ve Neden Önemlidir?

Bilişim Sistemleri , bilgi çağının yaşandığı günümüzde hayatımızın olmazsa olmazlarından artık. Sadece iş yaşamında değil günlük kişisel yaşantımızda dahi bu sistemler hayatımızın vazgeçilmez bileşenlerinden oldular. Bu makalede Bilişim Sistemlerinin ( Information Technologies) hayatı kolaylaştıracak şekilde ve de verimli kullanılabilmesi için gereken Sistemlerin Entegrasyonu’ndan ( System Integration) bahsedeceğim.

Bilişim Sistemleri dediğimizde şimdilik ilk akla gelenler cep telefonları, bilgisayarlar, IP telefonlar, el terminalleri, kameralar, televizyonlar, giriş kontrol cihazları, ortam kontrol cihazları , sensörler, navigatörler ve tabii robotlar. 

Peki bütün bu cihazlar birlikte nasıl çalışacaklar ki hayatımız kolaylaşacak. Çünkü eğer bu akıllı cihazların doğru şekilde entegrasyonları yapılmaz ve birlikte çalışmaları sağlanmaz ise bırakın hayatı kolaylaştırmayı, tam tersine büyük bir karmaşaya neden olabilirler.

Bu cihaz ve sistemlerin herbiri başka başka işlevlere sahip ve de üstelik bu cihazların her biri başka bir firma tarafından üretilmiş olabilirler.

İşte bahsettiğim bu cihaz ve/veya sistemlerin sorunsuz ve hayatı kolaylaştırma amacıyla  birlikte çalışmasını sağlamak için tasarlanan ve kurulan sisteme Sistem Entegrasyonu diyoruz.

Bu ekipmanların tümü IP tabanlı ( Internet Protokolu) sistemlere sahipler ve bu özellik bu sistemlerin birlikte çalışmalarını sağlayan en temel ve olmazsa olmaz özelliktir. Bu özellik sayesinde ortak iletişim networküne bağlı olarak ve herhangi bir sorun çıkmadan haberleşirler ve herbiri kendi özgün işlevlerini yerine getirirler. 

Kullanıcıya ise bu sitemlerin ürettiği datayı okumak ve değerlendirmek düşer.

Sistem Entegrasyonu’nun bileşenleri olarak en temel olarak akla 3 sistem gelmektedir ;

  1. Yapısal Kablolama Sistemleri ( Bakır ve Fiber Optik kablolar ve aparatları))
  2. Kablosuz İletişim Sistemleri ( Modemler, Access Point’ler vb. cihazlar)
  3. Aktif Network Cihazları ( Switch’ler, Router’lar vb. cihazlar)

Bu sistemler tek başına kullanılabilir özelliklerde değildir, bu sistemlerin kurulumlarının amacı yukarıda bahsettiğim Bilişim Sistemleri’nin çalışmasını ve kullanılmasını sağlamaktır.

Sistem Entegrasyonu’nu bu her 3 bileşenin herbiri kendi başına bağımsız bir sistemdir ve ayrı bir makalede detaylı olarak anlatılacaktır. 

Whatsapp iletişim Whatsapp
Whatsapp iletişim Teklif Al

Hızlı Teklif Al

Hızlı ve kolayca fiyat teklifi almak için lütfen formu doldurun. Uzman ekibimiz tarafından sizin için hazırlanacak fiyat teklifi için sizinle iletişime geçeceklerdir.